Bouwkamp Rwanda - www.bouwkamp-rwanda.be

Dag 29 – Adieu Rwanda, enchanté Belgium

De laatste dag in Rwanda begon met een stevig ontbijt naar keuze. Vandaag hadden we heel wat tijd uitgetrokken om het Kigali Memorial Museum te bezoeken. Dit museum vertelt het leven van de Rwandezen voor, tijdens en na de genocide. Er was ook een uiteenzetting van de verschillende genocides van over de hele wereld. Buiten stonden ook verschillende herdenkingsmonumenten en grafzerken van de vele slachtoffers.

We werden allen heel stil van dit museum met z'n aangrijpende verhalen en beelden. Wij zijn er allen van overtuigd dat zoiets nooit en nergens meer ter wereld mag gebeuren!!!

Daarna gingen we nog onze laatste aankopen doen in het Hakumatt citycentre (een grote supermarkt gebaseerd op Westerse principes), aten een hamburger of pizza en reden terug naar ons hotel. Daar maakten we ons klaar voor onze lange vlucht en reden we naar Kigali aéroport. Daar namen we afscheid van Claudine, Fosca en Pieter. Mijn God, wat gaan we die mensen missen!

Na het vlotte inchecken hadden we nog anderhalf uur om gezellig met de groep samen te zijn en wat te babbelen of spelletjes te spelen. Rond ongeveer 20u stegen we op. In het vliegtuig dronken we schuimwijn om het peterschap van Augustijn te vieren, schreven we tekstjes voor elkaar, praatten we na en probeerden we onze schoonheidsslaapjes te doen. Want we wilden er goed uitzien voor onze familie en vrienden é!!

Met 20 minuten vertraging landden we, zochten we onze valiezen, namen we afscheid van de groep (snifsnif) en werden we verenigd met het thuisfront. (joepiejoepie)

WE HAD THE TIME OF OUR LIFE!!