Bouwkamp Rwanda - www.bouwkamp-rwanda.be

Dag 4 - Eerste werkdag

Vandaag zijn we eindelijk kunnen starten met de werken. Hoewel er voor ons 14 personen nog niet voldoende gereedschap beschikbaar was, heeft iedereen de handen uit de mouwen kunnen steken. We zijn gestart met het afwerken van het dak, het aanleggen van de ondervloerstructuur in baksteen en de elekticiteitswerken. De Afrikaanse manier van bouwen lijkt ons soms zeer onlogisch, aangezien we reeds gestart zijn met de vloerstructuur nog voor de afvoerbuizen geplaatst zijn... Maar op zijn Afrikaans: 'Ne pas de problème!'

S avonds werden enkelen onder ons geconfronteerd met een voorbeeld van Afrikaanse chaos. Toen enkelen in het plaaatselijk internet café aan het surfen waren, brak er in het naastliggende tankstation brand uit. Meteen werd duidelijk wat fase 1 in het Afrikaanse rampenplan is: PANIEK! Hoewel alles op het eerste zicht niet gevaarlijk leek, liepen mensen kris kras door elkaar, sommige schreeuwend en andere spoedig wegrijdend met de auto. Er werd niemand gewond, maar de chaos die daar ontstond was voor iedereen een zeer aparte ervaring.

groetjes uit Butare